KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. október 1., péntek

Tányérsapka

A politikai hirdetések, és kitelepülések a Központban, az aluljáróban szinte mindennaposak. Sokszor látok ott posztolni rendőröket, amit a politikai hajcihő nélkül is üdvözlendőnek tartok.
Örömmel észlelem már egy jó ideje, hogy a rendőrök visszakapták a tányérsapkájukat! A tányérsapka fontos! Előtte valami idióta nagyon magas rendőrségi szinten kitalálta, hogy a rendőrök viseljenek baseball sapkát, mert az trendi, és majd ez segít abban, hogy a rendőrt jobban belesimuljon a civil világba és könnyebben elfogadja a társadalom és a fiatalok.
Ez olyannyira sikeres lett, hogy a társadalom a rendőrt sz**ba se nézte.
Aztán valaki - Istennek hála- rájött, hogy a rendőrnek nem trendinek kell lenni, hanem konzervatívnak. A rendőr ne simuljon bele a társadalomba, hanem tűnjön ki belőle. Vegye észre mindenki, ha megjelenik!

Az utcán posztoló, szolgálatot teljesítő rendőr viseljen tányérsapkát, mert azt rajta kívül senki sem hord, hacsak nem valami egyenruhás testülethez tartozik! Baseball sapkát csak olyan egységhez tartozó rendőrök viseljenek, akik a nadrágjuk szárát a kommandós bakancsba betűrve viselik, mert ők azzal fognak kitűnni a tömegből!

A rendőrnek a külsejével, megjelenésével is tudnia kell fegyelmezni. Általában lehetne leírni az egész magyar rendőrségre vonatkoztatva, de helyi szinten történnek a csodák, így legalább a kerületünkben figyeljen oda a rendőrségi vezetés, hogy a rendőrök inge, nadrágja legyen tiszta, vasalt. Az öv ne legyen félrecsúszva, legyen rajtuk sapka, és a cipőjük se legyen széttaposva.

Néhány példa a nagyvilágból: az olasz rendőr inge kikeményítve, csizmája fényesre suvickolva, begombolt ingnyakkal, nyakkendőben, begombolt zakóban. Stílus, über alles, nehiába olasz!

A hong kongi rendőrök vasalt ingben, fényes cipőben, és olyan nadrágban, amit még az úriszabóknak is kihívást jelentene elkészíteni!

A moszkvai rendőrök: no comment, az oroszok mindig jók voltak egyenruhák tekintetében. Ilyen egyenruhában lovagolgatni a Kreml mellett az Alexandrov Kertben, a világ egyik legjobb foglalkozása. Hivatalos chick-magnet!

Moszkva
Az angol bobby-t mindenki ismeri!
London
Tokió: lsd. az oroszok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése