KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. október 5., kedd

A kerület kincsei: Pop, csajok, satöbbi...

Fixa ideám, hogy az Újpesti piac környékét hasonlóvá lehetne varázsolni, mint Londonban a Portobello Road, vagy a Camden Town.
Némi természetes törekvés is tapasztalható ezen a téren, mert a központban két helyen is lehet használt könyveket venni.

Ebben a bejegyzésben a piac mellett lévő kis üzletről szeretnék írni., ami "lemezbolt", mert nekünk, magyaroknak, még jó szavunk sincs rá! Az angol azt mondja "record shop", ami magában foglalja a CD-t, DVD-t, VHS videót, bakelit lemezt, kazettát, mindent ami szól, vagy valamilyen módon nézni lehet.
Londonban egymást érik az ilyen üzletek, és alapvetően vagy bolond, vagy gazdag aki újonnan vásárol könyvet, vagy "record"-ot! Sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni mindenhez az ilyen üzletekben, ahol turkálni, böngészgetni egyrészt jó időtöltés, másrészt öröm és önálló program. Hangulata, jellegzetes papírillata van a könyvesboltoknak, és CD üzletekben mindig jó zene szól, és viccesen alternatív kinézete van az eladónak. Milyen jó amikor a könyv/CD vadászat után beülünk egy kávézóba és elkezdjük lapozgatni, nézegetni a szerzeményeinket! Külön öröm, hogyha az eredeti ár töredékéért jutunk hozzá!
 
Kerületünk nagy kincse az a kis üzlet! Alig észrevehető, könnyen átsiklik rajta a felületes szemlélődő tekintete. Kevesen is járnak már arra, semmi hivalkodó cégtábla, vagy hirdetés nem utal rá, hogy ott egy kincseskamra található minden zeneértőnek, filmnézőnek! CD-k tornyosulnak a radiátoron, alattuk az árcédula "290.-Ft; 490.-Ft"....  Filmek egy forgó állványon, zenei DVD-k a pulton  oszlopot képezve úgy, hogy alig lát ki közülük az üzlet tulajdonosa. Látszik némi törekvés, hogy rendszert vigyenek a káoszba, de aztán hál' Istennek nem sikerült, és színes összevisszaságban tornyosulnak a lemezek.


Az egész olyan, mint a "Pop, csajok, satöbbi...."...ha valaki ismerné. 

De ha nem, akkor menjen el az üzletbe és keresse meg a DVD-t!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése