KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. október 13., szerda

Ezmiez?

Kedves Rendőrség!

Ez ott, a Kis Polski mögött, mi?

Ez iroda, vagy nem iroda, vagy Önökhöz tatozik, vagy nem Önökhöz tartozik?
Tudom, hogy Önök nem a Monaco-i rendőrség anyagi helyzetében vannak, és még nem fogták el az összes betörőt, gyilkolt, molesztáló pedofilt, csalót, szélhámost satöbbi....de ez az "üzlethelyiség" magyarázhatatlan!

Naiv képzeletemben ebben a helységben működik egy pl. egy ügyfélszolgálati iroda, ahová az állampolgár bemehet, kisebb ügyeit intézheti, tanácsot kérhet, tájékozódhat rendeletekről, szabályokról. Az ember nem szívesen megy be a Rendőrség főépületébe, de egy ilyen hely tökéletes lenne a "Mit teheteknék akkor ha..." tipusú kérdésfeltevéshez. Esetleg az is előfordulhat, hogy biztonságtechnikával foglalkozó cégek némi szponzorációval hozzájárulnak az iroda működtetéséhez, cserébe kiállíthatják az ajtójaikat, ablakaikat, riasztóberendezéseiket, mindenféle trükkös tolvaj- és betörőfogó eszközeiket!

Vagy a rendőrség kínzó létszámhiányát enyhítendő a fiatal fiúknak a helyi pedagógus vénájú rendőrök előadást tarthatnának, kedvcsinálóként. Esetleg ingyenes KRESZ ismeret-felfrissítő tanfolyamokat lehetne szervezni a publikumnak. Hong Kong-i tapasztalat, hogy az ilyen tanfolyam igen népszerű a hölgyek körében. (Nem azért mert ők butábbak, hanem azért mert ők bátrak ahhoz, amihez a férfiak gyávák: beismerni, hogy nem tudnak valamit tökéletesen!)

Közel a piac, ami eleve igényelne egy viszonylag állandóan jelenlévő rendőrt a közelben, így ez az iroda erre is tökéletes lenne! Az ilyen hibrid ügyfélszolgálati poszt nem az én ötletem, már megcsinálták az én két kedvenc városomban is, de Belgiumban, Dániában is működik ilyen. Nem kell hozzá több, csak pár négyzetméter, egy, a főépületben aktákat tologató titkárnő, és egy parkolóhely az iroda előtt a rendőrségi autónak! Rögtön komfortosabban érzi magát a törvénytisztelő állampolgár! Koppenhágai barátom mondta, hogy már az is sokat számít ha az emberek látják, hogy a parkolóhelyre fel van festve: CSAK RENDŐRSÉG!

S, hogy mit lehetne ott csinálni még? Például ilyen szép, napos őszi délelőtt ha én rendőr lennék, már csak unaloműzésből is kiállnék a Károlyi István utca és a Templom utca kereszteződésébe és segítenék az autósoknak közlekedni, lévén, a gázvezeték cseréje miatt nagy a torlódás, dudálás, türelmetlenség, anyázás ami baleseti helyzeteket teremt. Vagy szimplán megbüntetném a képen látható őrült módon szabálytalanul parkoló autót, ami a bejegyzés pillanatában is még jobban ellehetetleníti, akadályozza a forgalom haladását, növeli az arra haladó vezetők frusztráltságát, próbára teszi a türelmüket!

Amellett, egy szépen felújított iroda még növelné a kerület patináját is!





Akár egy szép iroda is lehetne!

Még normál esetben is szabálytalanul parkoló autó, nemhogy a gázvezeték cseréjének idején!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése