KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. október 28., csütörtök

Kerületi Parkolás Tangó - Opus No 1.

Az egykor Sárospatakon beivódott református nyakasság nem hagy nyugodni!

Pár bejegyzéssel ezelőtt írtam az István út és a Petőfi út sarkánál található, a piac felé vezető, felújított út díszburkolatán való szabálytalan parkolásról. A bejegyzést elküldtem az általam illetékesnek vélt embereknek és nagy örömmel, (naivsággal),  bizakodással tapasztaltam, hogy a bejegyzést követően pár napig úgy tűnt, hogy normalizálódik a helyzet. Még közterület-felügyelőket is láttam arrafelé sétálni! Azok az autók amelyek a kérdéses helyen naphosszat parkoltak -és véletlenül sem áruszállítás, rakodás céljából tartózkodtak ott- eltűntek. A Petőfi utcában parkoltak, vagy a piac parkolójában láttam viszont őket. Valójában most sem tudom, hogy a a blog volt-e az, ami felhívta az illetékesek figyelmét, vagy véletlen egybeesésről van szó!

De, ezt most eldönthetjük! :-)

Merthogy, ez a kegyelmi állapot nem tartott sokáig! Mostanra szépen visszaszivárogtak a parkoló autók. Bevallom, engem nem annyira a szabálytalan parkolás ténye zavar, hanem annál jóval földhözragadtabb dolog. Pályázaton nyert pénzből, a kerület - vagyis, a kerületi polgárok adóforintjaiból épül egy olyan főtér, ami a kerületi polgárok közérzetét, komfortérzetét javítja. Van aki szépnek látja, én talán túl modernnek vélem, de egyértelműen örömmel tölt el az, hogy a kerületünkben érték keletkezik, az épített környezet megújul. Innét köszönöm mindenkinek aki a tér megújulásán dolgozik, hogy részt vett/ vesz a munkában!

Ehhez képest azt látom, hogy a többtonnás teherautók, vagy a "picike" A6-os Avant Audik alatt már a díszburkolat megsüllyedt. Ott télen víztócsa lesz, ami megfagy, és a jég majd szétnyomja a burkolatot. Az autókból csöpög az olaj, ezért a burkolaton már egy sáv keletkezett, és a pöttyök lassan olajfolttá állnak össze. Továbbmegyek, némelyik autós az autója kerekével ráparkol a fák gyökerét védő vasrácsra, ami be fog hajlani. Teszi mindezt azért, hogy az üzlethez 30 cm-rel közelebb szállhasson ki, úgy, hogy a piac parkolójában 20 méterrel odébb már ingyen lehet parkolni, a főtér tönkretétele nélkül! 

Szóval, lassan, de biztosan a tér és burkolat már elkezdett amortizálódni.

Mindez a polgármesteri hivataltól 50 méterre!

A piros, sarki hentesüzlet november elsejével elköltözik, így velük már nem érdemes frontot nyitni, de az mégiscsak felháborító, hogy pl. tegnap valami parkettás mini van/teherautó parkolt a díszburkolaton.

Ezen állapot elleni harcként a következőkre szántam el magam:
 
1./ Ezt a bejegyzést is elküldöm az új Mesternek, mindhárom alpolgármesternek, a jegyzőasszonynak, a kerületi rendőrkapitánynak, a Városüzemeltetési osztálynak, az Újpesti Közterület-felügyeletnek!

2./ Kérem őket, hogy intézkedjenek. Ne a blog miatt, hanem a kerület-, és az új főtér miatt!

3./ 2-3 munkanaponként tudósítok a blogon arról, hogy történt-e változás! Minden újabb tudósítást megküldök az 1./ pontban felsorolt embereknek!

4./ saját költségemen felajánlok két darab "LUSTA AUTÓS, EZ ITT NEM PARKOLÓ!" feliratú táblát az önkormányzatnak! 

S, hogy nem csak kitalálom a dolgokat, íme:

Kerék a vasrácson....

Olajpöttyök a burkolaton. Látszik a rendszám...hmm....bocs! (Nagyítható kép- klikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése