KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. szeptember 22., szerda

Önök Választhatják - MSZP


Az elkerülhetetlen ember! Aki Újpesten végigmegy, annak úgy az elméjébe vésődik Mr. TN hollywoodi harminckettes mosolya a plakátokról, villamosról, csaknem a tejesdobozról is, és tuti, hogy az állampolgár arról fog álmodni is!

Nos, álmodni, lehet, de hogy ikszelni is oda fog-e 10 nap és 16 óra múlva, azt nem tudni!

A szocialista oldal nem cicózik: rögtön a választásokra koncentrál. A Forradalmi Pártnál még meg kellett találni azt a bannert, ami a képviselőkhöz visz, de most itt erről sz sem lehet! Azonmód belecsapnak a lecsóba, ami leginkább vörös, illetve....khm....most lila!

Ennél a pontnál el is jutottam az első problémámhoz. A lila úgy aránylik a focicsapathoz, mint a vörös az MSZP-hez. Namost, ha valami lila, akkor focicsapat, ha MSZP, akkor vörös. További különbség a világ folyásában, -hívnám fel Mr. TN figyelmét-  hogy ellentétben az önkormányzati testülettel, a focicsapatba nem beVÁLASZTtják az embert, hanem beVÁLOGATják! Tudom, hogy központi  a törekvés a pártban, hogy valahogy próbáljanak elszakadni az elmúlt évek emlékétől, szimbolikájától, de ez szerintem rossz! Nem kell szégyenleni azt, hogy kik vagyunk!   
 
Az oldal grafikailag szegényesebb, mint a nagy ellenlábasé, viszont informatívabb. A képviselőjelölteknek van külön e-mail címe, szeretném hinni, hogy olvassák is azokat az üzeneteiket!

Itt már találtam konkrétumokat, ami szintén üdvözlendő. Gyorsan pártsemlegesen szögezzük is le, hogy a 3-as metró vonalának meghosszabbítása Murmanszkig csak vágyálom. Az sem mond sokat, hogy az öregeknek és a fiataloknak legyen jobb. Az egyik csoport tudjon pihenni, a másik meg sportolni. De jó volt, hogy olyan kifejezéseket olvastam, mint "Óceánárok utcai buszvégállomásnál..." vagy "Szilas-patak partja" vagy "Aradi utca és a Csányi utca kereszteződésében".

Ezek tetszenek, mert ki lehet menni az Óceánárok utcai buszvégállomásra most és négy év múlva, és ha van pozitív irányban különbség, akkor lehet mondani:"Na, emberek, ezt ígértem, tessék, itt van!"

Persze, hogy ez így legyen, ahhoz kellene az is, hogy a választópolgár elolvassa a programokat, kérdéseket tegyen fel, -adott esetben önmagának. Hát, ez még nálunk nem megy!

Pár kérdés most is:
- Vasvári tanár úr céljait átnézte valaki? Hiányzik a listáról a világbéke!
- És Vandrus Péterét? A kérdésem ugyanaz, mint Ozsváth Kálmánnál: Péter, dolgoztál már életedben? Márhogy arra vagyok kíváncsi, hogy amilyen kézzelfogható eredményeket felsorolsz, mint pl. új takarítógépek, új főtér, stb..., ezekhez neked mi közöd van? Vagy volt? Ezek az én eredményeim is lehetnének! Vagy van hozzá közöd? A hagyományos karácsonyi vásáron pedig még van mit alakítani!
- Utálom, de meg kell kérdezni: Norbert, akkor most mi a helyzet azzal a Mondeo-val?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése