KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. szeptember 21., kedd

Önök Választhatják -FIDESZ

11 nap és 19 óra van hátra az önkormányzati választásokig!

Ezt onnét tudom, hogy végiglátogattam a négy parlamenti párt újpesti szervezeteinek a honlapját, és a Fidesz oldalán van egy visszaszámláló. A honlapok felkeresésének a célja az volt, hogy a választás elengedhetetlen kellékét, azaz ún. VÁLASZTÁSI PROGRAMOT keressek, és azt megvalósíthatósági vizsgálatnak vessem alá!
Önkormányzati választásokon – bevallom – én szeretek konkrét dolgokat olvasni! Olyanokat például, hogy itt és ott ezt, vagy azt szeretnénk csinálni, hogy ezt, vagy azt szeretnénk fejleszteni! Azt nem szeretem, amikor a jelöltek kifejezik elkötelezettségüket a kerület iránt, mert szerintem annak az alaphelyzetből fakadóan kell jönnie. Az is rossz, ha valaki a világbékéért akar tevékenykedni!  Az sem érdekel, hogy valakinek a kerületben hány gyereke, unokája, fia, borja van.
Az pedig aztán végképp nem szimpatikus, ha a nagypolitika jelenik meg valahol, mert az önkormányzati választásoknak nem a nagypolitikai perpatvarról kellene szólnia, hanem arról, hogy megválasszuk a legjobb településfejlesztési felelősöket.

 Először a Forradalmi Erő Pártjának a honlapját láttam. Szép a honlap, rögtön látható is a polgármester-jelölt, Herr Télikabát, és az őt támogató szervezetek, amelyek között ott vannak a Nagymagyarország Formájú Lyukas Zászlósok, és a Nemzetiszín Pipások, merthogy annyira pici a logó, hogy nem lehet elolvasni, kikről van szó! Aztán rögtön kiderül az is, hogy a jelenlegi mesterünk nem is annyira független. Ez picit elszomorított, mert eddig nem volt vele problémám, de most sajnos el kell, mondjam neki:  az ember vagy független, vagy fideszest támogat. A kettő együtt nem megy!

További, - műsoron kívüli - üzenet Derce úrnak:  a nyugati demokráciákban az a szokás, és úgy elegáns, hogy ilyenkor a hivatalban lévő, önmagát függetlenként aposztrofáló állampolgár nagymértékben csendben marad. Vagy nem marad csendben, de akkor jóval a cirkusz kezdete előtt kiáll, és azt mondja:"Fityeszt nekem!"
Ha Derce úr elkötelezettségét valaha is nyilvánosan kifejezte, akkor mea culpa!

Szerettem volna a képviselőjelölteket szépen, sorban megtekinteni, de az egész egy macska-egér játékká fajult, mert a fránya jelöltek mindig kisiklottak az egerem klikkelése  alól!

Kissé zavaró, és aggasztó, hogy a cenzúra működik! Az oldalsávon és a hozzászólásokban csak olyan mondatokat lehet olvasni, amelyek simán beleférnének a Jézus Krisztus Szupersztár hozsannázó, pálmalevél lengető  dalába is. Pár napja, tesztből küldtem egy nem bántó, de nem is éltető üzenetet... sehol, semmi! Ugyanakkor küldtem egy szolgalelkűen dicsérőt is. Guess what? Na, vajon mi történt? :-)
Urak, hölgyek, ennyire könnyű manapság elcsúszni a banánhéjon!

E-mail címet csak a polgármester-jelöltnél láttam, a többieknek a honlapon keresztül lehet üzenetet küldeni, ami elég kényelmetlen, viszont jól cenzúrázható!

Sokkal aggasztóbb az, hogy nem találtam a KONKRÉTUMOKAT!!!!

Néhány kérdés a kampány és a honlap kapcsán:
-          Biztos lehetek-e benne, hogy a kerületben jól fognak menni a dolgok? Kérdezem ezt azért, mert a nagypolitikai nagytestvér azt mondta, hogy ők akkor majd most a válságot menedzselik! Ám a válság-menedzselésnek van egy alapszabálya, amit mindenképp be kell tartani, méghozzá az, hogy intézkedéseinkkel nagyobb bajt ne csináljunk, mint ami amúgy is van. Na, ezt az alapszabályt a nagy pártnak eddig betartania még nem sikerült!
Szóval, valami érvekkel győzzenek már meg, hogy nem olyanok lesznek, mint a nagy testvéreik!
-          Az olvasom az egyik – bár többet nem láttam - táblájukon, hogy megőrzik és felújítják a piacot. Ez bizony konkrétum a javából, és a felújítással nincs is gondom, de nem értem, hogy miért kell annyira megőrizni? Valaki el akarja veszejteni? Ki akarja megszüntetni, eltúrni, felszántani, behinteni sóval?
-       Mondják már meg őszintén, hogy ennek a Kálmán gyereknek (Ozsváth Kálmán Gyula vs. Ladó Gyula Lajos a.k.a. Tutajos) a bemutatkozó sorait elolvasta valaki?
-     Kálmánka, csillagom, azt a szülőotthont, ahol mégiscsak megszülettél, gondolom a szocialisták építették a szocializmusban, de te erre már nem emlékezhetsz! Mielőtt bezárták volna, üzemeltette azt az Antall-, Boross-, Horn-, Orbán-, Medgyessy-, Gyurcsány-kormány, és végül, gondolom, nem jókedvből zárták be.
Baráti tanács: ne keverd ide a nagypolitikát, mert attól nem vesznek komolyabban!

Továbbá, én is „szorgalmazok” sok dolgot, ugyanúgy, mint te, de attól még nem "lesz" semmi. Valamint, a kérdésem még az, hogy a buli szervezésében való részvételen kívül, csináltál-e már valami érdemlegeset, amit a „munka” szóval illet a magyar nyelv?  

Ennyit hirtelen, aztán majd jönnek a többiek is!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Negyedikkerülő!

    Örömmel találtam rá erre a blogra, mert minden érdekel, ami Újpesttel kapcsolatos. Sőt kíváncsi vagyok mások véleményére is.

    Sokat segítene azonban az élvezetes olvasásban, ha nyilvánvaló tényekkel tisztában lenne.

    Ajánlom figyelmébe Dr. Estók János történész, Újpest Díszpolgára írását, melyből sok hasznos információt szerezhet Újpest történelmével kapcsolatban. Abból többek között megtudhatja, kik, milyen kezdeményezésre és mikor építették például a Szülőotthont, mellyel kapcsolatban elég kioktató volt a bejegyzése.

    Az nem baj, ha nincs tisztában valamivel, de legalább tartózkodjon az alaptalan kritikától.

    Üdvözlettel, egy kényes újpesti

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hári János!

    Köszönöm a hozzászólást!
    Jelentem elolvastam!
    A szülőotthont NEM a szocializmusban, hanem 1928-ban építették Újpesti Szülőház Egyesület tagjainak kezdeményezésére. Elnézést kérek a szülőotthontól, és a rendszerváltás utáni kormányok felsorolása elé beillesztem a szocializmust is az összes szocialistával, akik azt 40 évig üzemeltették. A megjegyzés a bezárás hangulati eleméről érvényben marad!

    VálaszTörlés