KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. július 23., hétfő

0:0 - CIRQUE DU ÚJPEST

Nemsokára indul a 2. évad a Bajnok Teraszon, mert kezdődik az olimpia!
Két hétig folyamatos stadion-alapzaj és alkalmanként felfokozott "woaaaa" üvöltés szűrődött be a lakásba, aztán Istennek hála, vége lett! A baj az, hogy ennek a WOAAAA-t kiváltó állapotnak a magyar csapat a közelébe sem került, ami Újpest esetében különösen fájó lehet, mert a kerületünk a magyar foci egyik központja, vagy darázsfészke!

Ezért is írok most a fociról!

Elsőre le is kell szögeznem, hogy személyemet igazából két dologgal lehet büntetni: a tökfőzelékkel, és a futballal! Az elsőt végtelenségig utálom, a második megszeretése érdekében hatalmas erőfeszítéseket tettem gyerekkoromban.  Például, hozattam magamnak bőrlabdát, passzolgattam a fallal, focisták képeivel dekoráltam a szobám falát, de így sem ment! Nem sikerült megszeretnem!

Utálom a sporthíreket de a végtelenségig viccesnek tartom azokat a riportokat amikor a "hozzáértő szakemberek" elbeszélgetnek arról, hogy Kovács21 a Karakószörcsög-Pornóapáti NB XII-es rangadón miért nem rúgta be azt a gólt, amit be kellett volna rúgni, mert a szél is úgy fújt, és az istenek is jó hangulatban voltak.

Ami még viccesebb, amikor az épp aktuális szövetségi kapitány nyilatkozik!

Rájöttem, hogy ebben az országban bárki lehetne szövetségi kapitány, aki háromféle nyilatkozatot memorizálni tud:

a./ Amikor megválasztják: „Bizakodó vagyok, fiatalokat is szeretnék kipróbálni, keményen fogunk készülni”

b./ Az első meccs után, a Közép-Melanéz Szigetektől elszenvedett megalázó, 8-1-es vereségről: „Nem vagyok elkeseredett, jó megmozdulásaink is voltak, sajnos kihagytunk egy helyzetet, és most ők jobbak voltak”

c./ A b. nyilatkozat után 2-8 nappal, amikor lemond: „Sajnos nem kaptam meg a támogatást az MLSZ-től, sem anyagilag, sem erkölcsileg”


De mondhatja mindenki, hogy kritizálni könnyű, de a megoldást kitalálni már annyira nem!

Kérem, azt hiszem én két megoldást is tudnék ajánlani a magyar foci színvonalának a feljavítására!
 
Az első megoldás elvi hátterét kamaszkorom emlékei szolgáltatták. Amikor kamasz voltam, naná, hogy érdekeltek a lányok. És meg kell mondjam jó ízlésem volt. Mindig kinéztem magamnak a legdögösebb csajokat,- bomba alak, szép arc, tuti haj, csodálatos illat- és azonmód reménytelen szerelembe esetem. Vagy ami rosszabb volt, próbálkoztam. Természetesen nem volt sikerem, ami elszomorított, frusztrált lettem. Aztán eljött a megvilágosodás, és rájöttem, hogy olyan lányokra kattanok rá, akik magasabb ligában „játszanak”. Prózaian megfogalmazva, nem nagyon rúgtam labdába a csini csoporttársaimnál, mert együtt koptattuk a padot, 5 cm-rel voltam tőlük magasabb, és láttak már testnevelés órán kék klottgatyában és fehér atlétatrikóban. Ellenben a helyi menő csávók, akik 10cm-rel voltak magasabbak, és volt nekik tuning Ladájuk vagy Skodájuk, és lila-világoszöld susogós szabadidőruhában jártak, nos, ők bizony sikeresek voltak!

Ezen a logikai vonalon elindulva, az a probléma, hogy a magyar válogatott, illetve a magyar csapatok más FUTBALLCSAPATOKAT választanak ellenfelül. 
Ez nagy hiba!
Ha abból a “ligából” választanának az ellenfeleit, ahol maguk is tartózkodnak, akkor nem lenne ilyen pech sorozat. Tehát, ha nem Svédországot, Boszniát, Hollandiát, Real Madridot, Manchaster United-et választanák ellenfélül, hanem a  mondjuk a jamaikai négyesbob szánkócsapatot, vagy a kínai női műúszó csapatot, akkor volna esély arra, hogy a szövetségi kapitánynak meg kelljen tanulnia egy negyedik nyilatkozatot is, miszerint: ”…párszor azért a labdát is birtokoltuk!”

Bár az óvatosság és a körültekintés azért itt sem árt, mert a koreai asztaliteniszezőkkel, vagy a Forma 1-es pilótákkal azért már vigyázni kéne!

A másik javaslatom a mozi-, és tv filmek besorolásán alapszik. Ott-ugye- van olyan, hogy 12, 16, 18 éven ALULIAKNAK nem ajánlott. Ha a focival is ezt tennénk, de fordítva, akkor ki tudnánk lábalni ebből a nagy bajból.

Tehát, rögtön elsőként is hozni kéne egy jogszabályt, ami betiltaná a futballt 50 évre. 

Ezalól persze lennének kivételek, mert 12 éven alul mindent lehetne, 12 és 16 év között mondjuk lehetne focizni, de az eredményt már tilos lenne számolni, és 18 év felett pedig a törvény teljes erejével sújtana a bűnösökre.

Ez azért lenne jó, mert 50 év alatt kihalna a mai MLSZ generáció, a vezetőség, mindenféle funkcionárius, mindenki, aki manapság a fociban érintett, és felnőne egy új, tiszta nemzedék a szívesen, a játék öröméért futballozik és csak másodsorban a pénzért és a celebbé válásért!

Ja..és most jött a harmadik ötlet: tegyük oda a focit ahová való. A sportszövetségtől kerüljön át a Cirkusz és Varieté Vállalathoz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése