KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. július 17., kedd

2012/I. tv - a BGT

Ezzel a bejegyzéssel most el fogom árulni, hogy hol lakom, de nem baj!

A lakhelyemből adódóan gyakran ki vagyok téve egyfajta, speciális atrocitásnak! Borzasztó, ahogy újra, és újra visszatér az a bosszantó momentum, ami kínomban elgondolkodtatásra késztetett, és rájöttem, hogy ha a kezembe lenne a törvényalkotás, akkor az elsők között alkotnám meg a Bográcsgulyás Törvényt!

Kodifikálva ez rövid és tömör és kb. így hangzana:

1.§ Az a személy, aki a hétvégén tüzet gyújt, és afölött a nyílt színen bográcsgulyást főz, de nem hívja és vendégeli meg a főzés tárgyát képező leves szaglókörzetében élőket, rövid de letöltendő szabadságvesztéssel sújtandó!

Nem "sújtható"! SÚJTANDÓ!!

Indoklás:
Az Egek Királnyéja templom plébániájának vagy egy szép kertje, és abban időről időre összegyűlnek a katolikusok és ott szalonnát sütnek, bográcsgulyást főznek. A szalonnasütés még tolerálható, mert az embert bosszantja az, hogy a környéken lévő tetőtéri lakásokat a világ legnagyobb füstölőkamráivá alakítják pár perc alatt, mert mindig nedves fát raknak a tűzre, így be kell csukni az összes ablakot és ennek folyományaként nem keletkezik nehezen csillapítható vágy!

De a bográcsgulyás  teljesen más! Az lassan, alattomosan lopakodik be a lakásba szombat-, vagy vasárnap délután! Összekeveredik a paprika, a hagyma, a hús illata egy kis füsttel és észrevétlenül behálóz, és már csak azt venni észre, hogy az ember elkötelezett, gyakorló római katolikussá szeretne válni, - legalábbis az ebéd erejéig!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése