KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. július 10., kedd

Vegye, vigye, nézze .....a Classic Remise....

Megérkeztem Berlinből!

Jó, de egyben kissé szomorú is volt látni, hogy egy lepusztult városrészt mennyire újjá lehet építeni! Meglehetősen irigykedtem arra, hogy mennyire élhető várost sikerült belőle faragni, és ami a szomorúságot okozta, az a pénz látványa, - mármint az, hogy láttam, hogy valójában mindenhez "csak" pénz kell, és ha van, akkor lehet rendbe hozni, felújítani, bővíteni, korszerűsíteni bármit.

Viszont olyat is láttam, amit már több, mint 20 éve nem láttam: keletnémet turistákat! Pontosan olyan arcokat véltem felfedezni, mint 1986-ban a Balatonnál. Kicsit lepattant külső, cserzett bőr, bundesliga frizura, fülbevaló, itt-ott hiányzó fog és még nosztalgiából a Trabant is megvolt a képhez! :-)

De a lényeg az, hogy, hoztam egy ötletet a kerületnek!! 
Szíves figyelmébe ajánlom az önkormányzatnak, vagy bárkinek akinek az érdeklődését felkelti!

Hasonlóan Berlinhez, nálunk is egyre népszerűbbek a veterán autók. Az ilyen autók tulajdonosainak az egyik legnagyobb problémája az autók tárolása. Személyesen is tapasztaltam, hogy sok embert érdekelne egy ilyen autó, mert valljuk be, manapság egy új Mercedes, Audi már nem nagy durranás-, minden maffiózónak van olyan, de ha valaki valami különlegesre vágyik autók tekintetében, akkor vissza kell néznie az időben! Ezzel még nincs is gond, de azonnal felvetődik a kérdés: "Na, de hol a fenében fogom tárolni? Nem hagyhatom az utcán!!" 

Erre találták ki Berlinben a Classic Remise-t! 

A recept pofonegyszerű: végy egy régi, lepattant, elhagyott  ipari épületet, hangárt, egy kicsit pofozd ki!  Gondoskodj arról, hogy zárható és őrzött legyen, és ajánld fel parkoló-, és tárolóhelyül a veterán autósoknak! Ők bérelhetnek ott egy parkolóhelyet, cserébe az autójuk fedett és őrzött helyen lesz, oda bármikor bemehetnek, a saját, újabb autójukat otthagyhatják, átülhetnek az öreg autóba és élvezhetik az életet!


Hogy ebből mit kaphatna a kerület?
Népszerűséget, arculatot, látnivalót, turistákat, látogatókat, munkahelyeket, helyi üzleteket!

Újpesten biztos van egy kihasználatlan hangár, elhagyott gyártelep amibe életet lehetne lehelni! A kerületünket megközelíteni is könnyű, akár autóval, akár tömegközlekedéssel is, hisz metróval 15 perc alatt el lehet érni a belvárosból Eléggé a város peremén is van, tehát jó kiindulóhely autós kirándulásokhoz!

Akár Újpest lehetne Budapest veterán autósainak a gyülekezőhelye! Lehetne ott találkozókat, vásárokat tartani!

És a tárolás mellet - s, most jön az. amiben a nagy ötlet rejlik-, csakúgy, mint Berlinben, megnyitni a garázst a publikum előtt és miközben parkolóhelyként üzemel, aközben állandó kiállítóhely is lehetne. Látogatókat tudna fogadni.  Apukákat, akik a fiaikkal eljönnének gumit és gépolajat szagolni. Párokat, akik csodaszép autók mellett fotóztatnák magukat, vagy esküdnének örök hűséget, hogy később a hasonló autóra költött pénz miatt elváljanak, és újraházasodjanak ugyanott!

Egy vendéglő, egy kávézó, egy terasz csak kellemesebbé tenné a helyszínt! Odacsábulnának alkatrész kereskedők, könyvesboltok, akár rendezvényeket is lehetne szervezni ott!

Itt a link:

Na, rossz ötlet?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése