KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. október 16., kedd

MÁR NEM szállunk rendelkezésére!

Kellemes őszt mindenkinek!
Lusta voltam...ez az igazság, de a nyár uborkaszezonjára valamennyire ráfoghatom a szünetet! 
Köszönöm az e-mailben történt zaklatást, - ez valójában inspiráló!

Az év számomra utazással telt és úgy néz ki, hogy most egy kis ideig nem kell mennem sehová, így lesz időm a blogra!

A nyáron azért amikor otthon tartózkodtam, észleltem, hogy volt cirkusz bőven a Főtéren, folyt a pénz a népvakításra, és ami el is juttat a mostani bejegyzésem tárgyához: az utazáshoz, és, hogy mikor kell szimbólumokra pénzt költenünk.

A történet nem új, de én összegyűjtöttem annyi tapasztalatot az év utolsó harmadára, hogy érdemes legyen írnom róla. Legalább így valamennyire felszínen marad az ügy!

Utolsó utazásom alkalmával, a repülőn, mellém ült egy gyanúsan jólfésült fiatalember aki felnyitotta a laptopját és mély szakmai cikket kezdett írni azzal a munkacímmel, hogy "Nem egy újabb MALÉV-ra van szükség".
Annyiban kapcsolódik ez a kerületünkhöz, hogy a mi Mesterünk nem egyszerű, mezei polgármester, hanem olyan, aki közel van a Tűzhöz, aki belépett a Halhatatlanok, az Örökre Szépek társaságába, vagyis FIDESZ-es országgyűlési képviselő is egyben! Hátha...hátha...felvetné a témát és az egész kormánypárti bagázs valami hasznosat is csinálna ott véletlenül....

Ugye, aki nem utazik, annak rohadtul mindegy, hogy van-e MALÉV, vagy nincs. Egykori kis falum vénasszonyainak, akik életükben csak egyszer ültek buszon, amikor elmentek a városba elektromos kávéfőzőért és "ágyhajért", minden eszköz ami a lovasszekérnél gyorsabban ment, már úri huncutságnak számított és az ördög műve volt! Aki egy, vagy két-három évente last minute befizet valamilyen tömegnyaralásra, azt elviszi a charter gép,...nos, annak is mindegy. Aki úgy utazik, hogy életélményszerűen emlékbe megőrzi a repülőn kapott szalvétát és a szendvics dobozát, ...annak is mindegy!
Viszont aki a munkájából adódóan utazik, netán üzleti utas, annak rohadtul nem mindegy!

Azt mondják, hogy a MALÉV kiesése miatt keletkezett lyukakat a külföldi légitársaságok már betöltötték! Betöltötték a frászt! 
Kijevbe és Kijevből csak Bukaresten keresztül vezet az út. Kijevbe menet Bukarestből jön a gép, és szabad helyfoglalás van rajta, ami azt jelenti, hogy egy félrészeg ukránnal kell egyezkedni azon, hogy szabad-e a mellette lévő ülés, mert szerinte foglalt, ugyanis rajta van a papírzsebkendője. Visszafelé 14:25-kor indulna az ukrán gép, de mivel Bukarest-Budapest-Kijev között háromszögezik, így délután fél 3-ra már összeszed 2 óra késést, aztán irány Bukarest, -románok gépből ki, budapesti utasok gépbe be, ami legkevesebb 1 óra- és úgy indul Budapestre. A 14:25-ös MALÉV járat 15:35-kor landolt Budapesten, de most jó, ha 19:25-re hazaér az ember! És ez csak egy példa! 

Pl. Berlinből este csak Münchenen keresztül lehet hazajutni, illetve, van egy éjszakai Lufthansa járat, ami biztos, hogy órákat késik és vagy indul, vagy nem....  

Itt van ez a nagytudású Nemzeti Együttműködő kormányunk aminek a magánnyugdíj kasszából lenyúlt, majd azóta nyomtalanul elpárolgott- 3000 milliárd forintból és az EU ellen folytatott szabadságharcunkra értelmetlenül elköltött kb. 2800 milliárdból nem jutott 120-130 milliárdja a MALÉV megmentésére, újraszervezésére.

A NEMZETI légitársaság megmentésére!!!!

A "Nemzeti Ügyek Kormánya" nem ismerte fel, hogy a nemzet és az ország ereje nem csak abban rejlik, hogy akkora erővel bír, hogy egy adott terület fölött rendelkezik, hanem abban is hogy a polgárai ha úgy akarják, akkor el tudnak utazni valahová, és azt a saját eszközeikkel, a saját erejükből megtehetik. Talán a XXI. században az utóbbi fontosabb, mint a terület. 

Az ország ereje nem a turulmadárból és nem is a Horthy-féle vitézi rendből fakad, de még csak nem is Kövér László bajszából, vagy Orbán Viktor hasából, hanem abból, hogy nem kell rimánkodni külföldi légitársaságoknak, hogy "Jajj,  gyertek már el ide Budapestre is és vigyetek el minket is"! 

Akkor nem fogják azt mondani, hogy a magyarok annyira bugrisak, hogy csak akkor ülhetnek repülőre, ha mi azt megengedjük nekik!
Egy ország erejét az is jelzi, hogy mennyi toronydaru áll a városban - mert mutatja, hogy építkezés és fejlesztés folyik, - és az is, hogy mennyire forgalmas a repülőtér! A repülőtér zsúfoltsága azt mutatja, hogy abba a városba jönni jó, mert zajlik az élet, mert izgalmas dolgok történnek ott, hisz utasok százezrei jönnek-mennek!

Budapest, Ferihegy ebben a tekintetben szánalmas lett a MALÉV csőd után!

Nemrég bezárt Ferihegy 1, -illetve rendezvényközpont, -gondolom diszkó- lesz , és hamarosan szétverik, - a repülőtér kihalt, a nemrég átadott Sky Court-ban lézengenek az utasok. Az fapadosok hozzák a plebst, a minőségi utasok eltűnnek, a minőségi járatokkal együtt. Hanyatlás...
A pilóták, az utaskísérők elmennek, elkopik a humán tőke... Hanyatlás...

Egy légitársaság sem tud gazdaságosan működni. Veszteséges a Lufthansa, a British Airways, az AirFrance...mindegyik! A nemzeti légitársaság léte nem gazdasági kérdés - ezt rajtunk kívül minden ország tudja és érti!
Veszteséges, és ugyanolyan bajban van jelenleg a csehek légitársasága is mint a MALÉV annak idején, de a cseh kormány tárgyalt az Unióval és megmentették a repülőgépeiket!

Jah....., hogy az a kormány az ország érdekében dolgozik, és nem saját zsebre!
Hát, ezt megszívtuk, mi magyarok!

Az "elmútnyócévezés" ott hangzik hamisan, hogy az "elmútkétévnek" volt két éve és nem tettek semmit, valamint az Elmútnyócévnek volt víziója a MALÉV megmentésére és egy megmentési, átalakítási tervet hagyott az Elmútkétévre, de az le sem izélte azt, hanem hagyta csődbe jutni. Amellett a csehek kormánya tudott az EU tárgyalópartnere lenni, viszont az Elmútkétévet komplett hülyének nézi mindenki a világban. Az a lényeg, hogy "coki külföld, majd mi megmutatjuk, mint Mohácsnál és '48-ban"!

Volt egy nagymúltú, fontos, stratégiai cég, ...volt egy flottánk, szép repülőgépeink! 
Ez is elkúrták!

Ui.: Ne felejtsen el senki regisztrálni, mert előfordulhat, hogy 2014-ben lesz választás!

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése