KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2013. május 6., hétfő

Tépd ki a fákat, Szarumán!

A piac környékén viszonylag ritkán lehet motorfűrész zajára kelni! Ez ma sikerült, amiből azt lehet leszűrni, hogy a polgármesterék háza tájékán úgy döntöttek, hogy követik azt a kormányzati stratégiát, ami szerint mostanra már nem csak az EU és az IMF ellen harcolunk, hanem a fák is a NER ellenségévé válltak, és coki neked választópolgár, mi most itt kivágjuk ki az összes elmútnyócévben zöldellni merészelt fát!

Vagy a másik eset, hogy, a Mester most nézte meg a Gyűrűk Urának a 2. részét és inspirálódott fehér Szarumán példáján, aki gyökerestül tépette ki a fákat, hogy orkokat neveljen a Sötét úrnak, akik fegyvereit a fák tüzén kovácsolták!

Állj! Most látom csak, hogy a két verzió valójában Nemzeti Együttműködési Rendszerbe is belefér! - Kellemest a hasznossal!
:-)
A vicc az, hogy ez sajnos nem vicc!

A Főtéren, a piac parkolójában, -igen, a Ronda, Csúszós Sárgaburkolatosban- nekiestek a fáknak!


Megkérdeztem az egyik ott dolgozó fanyűvőt, hogy mire ez a nagy lendület, és elmondta, hogy nem vágják ám ki a fákat -óh, nem ám! -, hanem - most tessék figyelni!!- csak a lombját és a gyökerét(!!!) vágják vissza, hogy ne legyenek balesetveszélyesek!

El nem tudtam képzelni, hogy lehet egy fa gyökerét ritkítani, mert szerintem a fa gyökere a föld alatt van, és legfeljebb a vakondok szenvedhetnek balesetet, ha alagút ásás közben beleütköznek, de a következő képen épp az látszik, hogy gondolták ez az önkormányzat emberei:


A fa lombja pedig leginkább a verebeknek jelent veszélyt. Én magam a gyalogosan és autóval is a könnyen kikerülhető fatörzs szintjén tartózkodom. Nem tudom, hogy kivétel lennék-e ezzel a dologgal!?
Aztán ismételten megnyugtatott, hogy a fákat semmiképp nem vágják ki, és ezt az alábbi kép is bizonyítja:

Innét azért már nehéz az eredeti állapotot sec/perc alatt visszaállítani!
 Ennyire barátságos, életigenlő, romantikusan lombos lesz Újpest Központ:


Mindent egybevetve:

Tüdő-árnyék-fák vs. Önkormányzat: 
0 : 1

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése