KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2011. június 15., szerda

Nem bántja a szemét???

Tudjuk, hogy minden nemzetnek megvannak a rá jellemző tulajdonságai pro-, és kontra is! Az olaszok és a spanyolok vidámak, de lusták. Az oroszok az ingüket is odaadják, de oroszok. A franciák bohémek, de lenyúlják a jó csajokat! A németek precízek, viszont időnként világháborút provokálnak.

A magyarok állítólag kreatívok, de valami megmagyarázhatatlan tapló módon mindig késztetést éreznek arra, hogy a  fák tövébe szemeteljenek!

Ami a Főtéren van, arról nem az önkormányzat, nem a Mester tehet, hanem a bunkó újpestiek! Vagyis én, te, ő...mi, ti, ők! Bár, az önkormányzat, a mester tehetnének ellene!

A világ civilizált részein, és még az USA-ban is, ez úgy működik, hogy:

1./ Ki van téve egy kicsi tábla, hogy "Ne szemetelj!"
2./ Ki van téve egy kicsi szemétgyűjtő,
3./ Van ahol egy felügyelő -egyenruhában, valami hatóságtól feljogosítva- figyel a terület rendjére és megszólítja a szemetelőket,
4./ a helyi hatóság elvárja az ottani üzlet tulajdonosaitól, hogy (a) ők tegyenek ki egy kis szemétgyűjtőt, (b) feleljenek az előttük lévő utcarész tisztaságáért,
5./ A jóérzésű közösség -értsd:én,te,ő, mi,ti, ők- egyhangúlag, egymást támogatva lép fel azon parasztok ellen akik a taknyos zsebkendőjüket, kiürült cigis dobozaikat, csikkjeiket, tojástartójukat(!!!!!) a fa tövébe dobják el!

Vagy ez már nem Magyarország lenne, hanem Utópia?




1 megjegyzés:

  1. aki eleget jar arra az tudja hogy nagyon sokat segitene ha az a 10-20 hajlektalan nem a foteren elne az eletet..

    VálaszTörlés