KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. május 17., csütörtök

New Pest, New Pest

A méltán népszerű Frank Sinatra és az ő dala jutott eszembe ma reggel.

Jelentem fantasztikus-, ám eddig kihasználatlan- lehetőségünk adódik Újpest turisztikai szenzációijainak gyarapítására!

Jó hír mindazoknak, akik szeretnék látni, hogyan néz ki egy igazi, amerikai, lepattant, feka gettó, de nincs pénzük elutazni New York-ba, azoknak csak Újpest központba, a Szent István térre kell ellátogatniuk!

Ha a turista a metró felől érkezik, akkor végigsétál a fotós, a cipőbolt, a cukrászda mellett, befordul a hentes üzletnél, optika, kínai étterem- The Village -, jobbra a park és a hivatal, -Mid-Manhattan, Central Park-, a piacon IQ-beli kihívásokkal küszködő népes családok, régi 500-as Merdzsókkal,  -ez lenne Harlem-, és végül ott a végcél, a Szent István tér alsó vége, THE BRONX!!!

New Pest - Bronx 1
Az István-ház előtt újságpapírt, rongyot, port, szemetet visz a szél, kupacokat épít az ott parkoló sérült, -vagy nemsokára sérültté váló autók kerekei közé. Egy derékszögű kanyar az "új" téglaborítású házhoz. A betont felveri a fű, az emeleti teraszról a végrehajtó irodák yuppie-jai cigarettacsikkeket hajigálnak szanaszét, emberi-, állati fekália az oszlopok tövében! Az Arany János utcai kis parkban értelmetlen rombolás jelei, az éppen virágzásnak indult levendulabokor teljesen letépkedve.

Aztán, ha elfordulunk az Árpád út felé, láthatjuk helyi etnikum végtelenségig lepattant autóit parkolni a Kemény Gusztáv utcában, és a ház nyitott ajtaján keresztül bepillanthatunk az udvarba, ahol szériatartozékként púposodik a szemétdomb.
Folytatva az utat a József Attila utcán a központ felé, eleinte szemét, kutyaszar, - még mindig Bronx-, aztán jön a szörnyen ronda új ház, az átjáró, javul a környék: Queens, majd kiérünk az István útra, ahol visszaérkeztünk Manhattan-be! New York, The Village!

Fincsi, nemde? Olcsó, rövid, és az élmény garantált!

Kérdezem az önkormányzatot: Tudatos-e ennek a -nevezzük így- mikrokozmosznak a fenntartása?
Ha igen, akkor az élmény teljesebbé tétele érdekében javasolnám, hogy az úttestbe építsünk be hamis csatornafedeleket, amik alól művi úton előállított gőz szivárog ki! Las Vegasban a The New Yorker kaszinó előtt ilyenek vannak, és teljen visszaadják a new yorki életérzést!
(Nehogy ezért kiutazzon egy képviselőtestületi bizottság Nevadába ezt tanulmányozni, kérdezzenek és én elmondom részletesen!!!) 

Ha nem tudatos a dolog, akkor is az önkormányzatot kérdezem: Lehetne-e tenni valamit, hogy a fent bemutatott szcenárió ne legyen mindennapos. Szégyellném elhozni ismerőseimet a környékre, mert azt kérdeznék, hogy miért egy szemétkupac közepén lakom?

Tudom, hogy lomtalanítás van a környéken, de ez nem csak ma tapasztalható, hanem folyamatosan!
Tudom, hogy -akár a szó átvitt-, vagy szoros értelmében is- szemetelni, belesz*rni a saját fészkünkbe és ott, abban dagonyázva lakni, az magyar nemzeti sport és nemzeti megkülönböztető karakterisztika. Sok más mellett ezért is utálják a magyarokat mindenfelé a világban, de hát, nem lehetne valahogy tenni ellene?? 

Létezhet-e olyan dolog ezen a világon, hogy a piacon felgyülemlett szemét elhelyezését az önkormányzat illetékesei megoldják. bírsággal sarkallják a szabályok betartására azt a kofát, kínai, vietnami, szingaléz, etnikai-ungarisch, főállású ősmagyar árust aki kib*ssz* a szemetét a piac mögé, hogy hadd vigye a szél amerre akarja? És ezt a bírságot be is hajtják? Odahelyez egy kevésbé léhűtő önkormányzati embert/kerületi közterület felügyelőt állandóra, hogy felügyelje a rendet?

Vagy ezek túl eretnek kérdések?

Várom a választ, vagy a változást!

Köszönettel!

Addig is pár kép:
In a ghetto....

A leszaggatott levendulabokor. Kár érte, mert jó illatot adott volna!

Az emeleti végrehajtói irodákból odagyűlt csikkek. Culture rules!

Fekália, szemeteszsák...ez nem a lomtalanításból van!

Az élet utat tör! A fű pedig naná!

Ez az igazi Bronx Feeleing! Mindent a gettósodásért!! Tejesdoboz, műanyag kávéspohár...

Agettó klasszikus eleme: a fekete, műanyag szemeteszsák!

 
    

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ezt a levendulát árulták a múltkor a piacon! Aki árulta nem hiszem, hogy termesztette volna.:)

    VálaszTörlés
  2. Jó megfigyelés! Köszönet!
    Beljebb az utcában még van....ki tudja meddig!

    VálaszTörlés