KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. november 11., csütörtök

SPAR/PLUS minus

Tegnap reggel, balga módon, vásároltam a Központban lévő Spar/Plus üzletben. Nem rossz maga az üzlet, vannak olyan termékei is amiért érdemes bemenni. Ilyen a laktózmentes tej! A folyamat egyszerű: ember bemegy, két doboz tejet a kezébe vesz, kifizet, távozik!

Csakhogy a tej kézbevétele és a fizetés között eltelhet akár egy örökkévalóság is! Elkerülendő a bosszantó vásárlókat, a bolt stratégiája ugyanis az, hogy ha van három pénztár, és három pénztáros, akkor csak egy pénztár és egy pénztáros dolgozzon. A sor természetesen tízméterekre rúg!
Neeeem, ne arra tessék gondolni, hogy azért dolgozik egy pénztáros, mert a többi eladó a vevőknek segít! Áááá...szó sincs erről! Az eladók nincsenek a bolt területén, vagy a lézengő biztonsági őrrel évődnek, vagy benn vannak a raktárban és a köpenyüket próbálják minél jobban összekenni. Feltételezem ezt azért, mert a köpenyük olyan, mintha azt ezerkilencszáz-kilencvennyolcban valaki felvette volna, és azóta abban folyamatosan napi 8 órában csak mezőnkúszásos megközelítést tanítana valamilyen katonai-, vagy kommandós iskolában! 

De visszatérve a pénztárnál kialakult sorra, javaslat a boltban dolgozóknak: sokkal eredményesebb lenne, ha pl. óránként csak 15 percre nyitna ki egy pénztár. Tuti, hogy el lehetne érni, hogy a sor a XV. kerületig érjen!

Persze ilyenkor fennállna a veszély, hogy a sor elérne egy másik Spar-ig, ahol már két pénztár is működik!
Hmmm...nem egyszerű ez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése