KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2012. május 30., szerda

Látjátuk feleim szümtükhel,....

Kicsi hazánkban nem nagyon adunk a részletekre. Pedig az ördög a részletekben rejlik!

Nálunk, ha valahol egy viszonylag homogén falfelület 36 órán át szabadon hozzáférhető a plebs számára, akkor ott valaminek történni kell!
Jönnek a kis, takonypóc tinik akik vagy túlzott jó dolgukban, vagy éppen abbéli felháborodásukban, hogy már harmadik hónapja ugyanazt a mobiltelefont kell használniuk mert nem vette meg nekik apuci az újabbat, összetaggelik azt, (idősebbeknek: kacskaringós, értelmezhetetlen krikszkrakszokkal összerondítják és azt az ő névjegyüknek hívják), vagy valaki nyit valami denevérszögecselő műhelyt és kirakja a tábláját!

Nos, az utóbbi történt a piacnál, a főtéren! Adott az eleve nem a legszebb új ház, aminek a passzázsa a Jószef Attila utcába vezet! A passzázs bejárata valamilyen fehér mészkővel (műmárvánnyal, - a fene tudja valójában) volt kirakva. Az építők még azzal is adóztak Újpestnek, hogy az oszlopon megmintázták a kerület címerét! Abszolút dicséretes és jó(!) ....lett volna, ha valami ízlésficamos idióta nem jön, és rondítja el az egészet!

Mint említettem, az ördög a részletekben rejlik,-habár a ház ronda- de ez az oszlop, a címerrel nem nézett ki rosszul.
Aztán a József Attila utca felőli részben megnyílt valami barnítószalon, és először kiragasztotta az oszlopra CELLUX-szal (!!!!) az A4-es méretű papír plakátját, majd azt minap kicserélték a fotón látható rondaságra!
Az már jóval nagyobb, jó rikító, kék-rózsaszín, ocsmány, és egyáltalán nem illik oda! Elrontja a kőborítású oszlop és a címer viszonylagos egyszerű eleganciáját! Jól odavágja az ember arcába, hogy "Na, bammeg itt vagyónk mink a másik ódalon! Te meg gyere má' szolcsizni, óccsón!"

Jelezném, hogy olyan nincs, hogy "folyamatos akció", mint ahogy koleszterinmentes zsírszalonna vagy környezetbarát benzinkút sincs! Ha valami "akció", akkor az a szokásostól eltérő dolog, viszont ha "folyamatos", akkor nem jelent mást, mint a szokásos üzemmenetet!

Én nem értem, hogy miért megengedett ebben az országban ez a hatalmas méretű vizuális környezetszennyezés. Lehet, hogy engedélyt kell kérni egy tábla kirakására, de, hogy milyen maga a tábla, azt már senki nem vizsgálja! Londonban ez elképzelhetetlen! Ott, hasonló esetben csak anyagában és színben passzoló reklámtáblákat lehet kihelyezni! Arról már ne is beszéljünk, hogy a dizájnnak igazodnia kell a kerület arculatához: Westminsterben királyi cikornyák, Barnett-ban virágok, lepkék.

Továbbá, azt sem értem, hogy ha valaki olyan minőségben berendez egy szalont -és ez akár a szalon reklámja is lehetne- akkor miért nincs már arra pénze, hogy ne a legolcsóbb, legsilányabb táblát rendelje meg!?

Miért nem lehetett oda kitenni egy megállítótáblát!?  Erre is van példa: kicsit beljebb a virágpiac felé, a Biobolt! A kozmetika tábláját szerintem felragasztották a mészkőre és azt már ember le nem szedi onnét, úgy, hogy az ne látszódjon meg!

A farmerüzletnek is van táblája, de az legalább színben passzol a házhoz, sokkal jobban belesimul a környezetbe! A hallókészülékek forgalmazói is színben passzolnak.....de ez a kozmetika....rettenetes!

Van az önkormányzatnál valami kerületi arculat-felelős? Van a kerületünknek arculata?

rettenetes.....
A jobb példa: a színek legalább stimmelnek....

A legjobb példa: kirakható megállítótábla....ahelyett, hogy felfúrták volna a téglafalra!



   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése