KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás, anyázás, egyetértés, támogatás, fenyegetőzés, javaslat: negyedikkerulo@gmail.com


2010. szeptember 27., hétfő

Várakozni tilos! És a szabályt betarta(t)ni?

A helyszín az István út és az új főtér sarka, a piros hentesüzletnél befordulólag a Szent István tér felé.
A legelső említésre érdemes dolog, hogy a Központból a városháza felé igyekvő állampolgárt közvetlen az új főtér előtt megcsapja a nyers hús szaga. Ez akár még romantikus is lehet, Hong Kong-ban, a Mid-Levels zsúfolt utcai piacain, de ott is csak pár másodpercig. Az élmény arra jó, hogy utazást megörökítő blogokban, naplókban hosszú sorokat lehet írni a vértől és hús szagáról, az évek alatt a járdára tapadt zsírról.

Az új főterünk környékén inkább kihagynám ezt az élményt!

A bejegyzés fő témája azonban a hentesüzlet és a Vasedény üzlet közötti terület. Díszburkolat, új főtér feeling, amit jelentősen befolyásolnak az ott parkoló autók!

Az István út felőli bejáratnál ki van téve egy tábla, lásd a fotót! Ha én jól értelmezem, akkor a tábla szerint várakozni tilos, kivétel áruszállítás, és/vagy folyamatos rakodás céljából, hétfőtől szombatig 7:00-től 14:00 óráig a táblától számított 15 méterig.

(Ezt mondja a KRESZ: "A jelzőtábla alatt kiegészítő tábla utalhat arra, hogy a várakozás kijelölt rakodóhely szabadon hagyása érdekében tilos. A kiegészítő tábla feltünteti azt az időszakot és távolságot is, amelyen túl a tilalom fennáll. Ilyen helyen az áruszállító jármű csak a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges ideig maradhat; más jármű - akár 5 percnél hosszabb ideig is - akkor tartózkodhat, ha a vezető a járműnél marad és áruszállító jármű érkezésekor annak a rakodóhelyre való beállását haladéktalanul lehetővé teszi.")

OK, árut szállítani necesse est! Árut szállítani szükséges! Azt már nem értem, csak remélem, hogy van valami ésszerű ok, hogy miért egy 7 órás időtartamban. Nem szólnék egy szót sem, ha reggel 7:00-től 9:00-, vagy 10:00-ig lehetne árut szállítani.
A 15 méter is OK, mert be kell állni az autóval!

Viszont készítettem néhány képet a múlt héten, mindig a tilalmi időben, de készíthettem volna bármelyik hét bármelyik napján, bármelyik órában is, mert az eredmény ugyanaz lenne: vígan parkolnak az autók! Szokott ott lenni a húsos teherautón kívül még egy szürke Skoda, két Audi A6 Avant, a képen látható Astra, és még valamilyen rózsaszín-lila pici autó. Tehát az áruszállítás nem a szabályos időben történik, a parkolás pedig mindig szabálytalan.

Jómagam duplán is autós vagyok, de ÜDVÖZLÖM azt az önkormányzati törekvést, miszerint ők is azt vallják, hogy az Úr a négyzetmétert nem azért teremtette meg, hogy parkolni lehessen rajta, és csökkenteni akarják bizonyos helyeken a parkoló autók számát! Az főtér tuti olyan hely, ahol nem kéne parkoló autókkal rontani a látványt!

Az eredménye a parkolásnak már meg is van: megsüllyedt a díszburkolat! Jó volna, ha ez  a díszburkolat nem jutna a Király utca sorsára, pusztán azért mert így kényelmesebb a parkolás. Ott van a piac parkolója, kell venni egy kézzel húzható kiskocsit és azzal leküzdeni azt a 30-40 méter távolságot, ha a jelzett -egyébként igen nagy időtartományon- kívül szükséges árut hozni-vinni, pakolni!

Ezennel odadobom a labdát a rendőrségnek, és az önkormányzatnak!
Nem mondom, hogy rögtön büntetni kell, először figyelmeztessék azt az állandóan ott parkoló 4-5 autó tulajdonosát!

Vagy szerintük ez így jó?

Néhány fotó:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése